вівторок, 28 жовтня 2014 р.

Книга Ернеста Хемінгуея «Райський сад»


Нещодавно вирішив взятися за штудіювання літературних творів світових класиків. Почав із зарубіжних. В цій статті напишу свої враження від прочитаного в книзі Ернеста Хемінгуея «Райський сад».

Сюжет книги в тому, що молода, щойно одружена пара в часі медового місяця приїздить на відпочинок до курортного містечка біля моря, і живе у своє задоволення. Чоловік є письменником і заробляє собі на життя цією професією, натомість його дружина нічим собі на життя не заробляє, але маючи добрий спадок від батьків, живе, не шкодуючи ні грошей, ні себе.

Завязкою сюжету є знайомство пари із молодою жінкою в одному з літніх кафе міста, де вони відпочивали. Молодята запрошують свою нову подругу погостювати у них деякий час в готелі.  Наступні події описувати не буду, оскільки якоїсь художньої ваги чи доброго прикладу в них не бачу. Але з-поміж цього хіба що можу виокремити цікавість зображення письменницького ремесла, особливості цієї професії в розрізі саме зародження ідеї в голові автора і подальшого перенесення твору на папір.

Відверто кажучи був у певній мірі розчарованим цим романом від великого класика. Та з іншої сторони почав адекватніше сприймати різні твори видатних письменників, оскільки побачив, що вони можуть бути дуже контрастними якісно. Ну але це теж із поправкою , що це всього лиш моя думка і припущення.

Чи раджу вам її прочитати? Хіба оглядово, концентруючи свою увагу на письменницьких деталях в сюжеті, якщо це вам є цікавим. Теж книга може бути цікава тим людям, що якимось чином стосуються письменництва як ремесла.

Закінчуючи, скажу, що після прочитаного, є бажання ретельніше обирати наступний твір.

Шануйтеся.

Немає коментарів:

Дописати коментар