пʼятниця, 31 жовтня 2014 р.

Єгор Грушин та його Dominicano

В четвер, 30 жовтня поспілкувались з піаністом Єгором Грушином, котрий приїде в цю суботу в Тернопіль, з презентацією нового альбому Dominicano”.Останній рік для молодого піаніста виявився досить насиченим в плані концертів та нових проектів, і, наче віхою 2014-го є теперішній тур восьми містами України, де Єгор виступатиме разом із Роксоланою Пахолків(віолончель), та Анною Бурою(скрипка).


-          Єгоре, як твій настрій перед черговим сьогоднішнім концертом, та, власне, перед суботнім у Тернополі?

Так, сьогодні у нас Київ, завтра Рівне, і потім вже буде Тернопіль. Настрій хороший. Приїхали у велике місто, має бути бути повний зал людей. Ми вже готуємось, чекаємо. У цьому турі вже побували у двох містах, так само були повні зали, і ми задоволені, це надає хорошої енергетики.

-           Як тобі зараз в такому темпі, коли ледь не щодня відбуваються концерти?

По суті щодня, так(сміється). Дуже цікаво. Тому, що ми вперше так поїхали надовго, на тиждень, щоб давати концерти. Це звісно трохи виснажує, самі виступи. Але теж ми беремо собі час, годинку відпочиваємо, і після цього навпаки: хочемо подивитись місто, погуляти трошки. Дуже багато емоцій, дуже багато вражень. Кожен день - нове місто, нова ментальність людей, нові знайомства. Теж, бачимо старих вже знайомих, і це все дуже класно. Тому, в принципі ми відпочиваємо.


-          Як впливає на тебе ця різка зміна з осінньої погоди на зимову? Чи додає це тобі творчого натхнення, чи навпаки?

Нє.. (сміється), мені хочеться в сплячку піти десь місяця на три , і нічого не робити. Тому, що я не люблю холоду. Зараз більше хочу сидіти дома, під ковдрою, пити чаї, коли холодно. Ну і тому щодо погоди -трошки неочікувано, сподівався, що ще хоча б там півмісяця, три тижні буде тепло триматись, але.   =). Не пощастило.

-          Щодо альбомуDominicano. Скільки часу ти працював над ним?

Ну, матеріал писався десь більше року. А вже саме робота над альбомом в студії - у нас зайняла буквально десь місяці два напевно. Ну і вже от більше, ніж півроку ми катаємось, презентуємо його в різних містах, даємо концерти, тому по суті робота й досі триває.

-          В Тернополі ти вже виступав тричі перед публікою. Які у тебе асоціації чи спогади про це місто?

Дуже хороші спогади. В мене там багато друзів, і взагалі це одне з найулюбленіших моїх міст в Україні, на рівні зі Львовом і Києвом. Мені подобається ваше озеро, мені подобаються взагалі ваші вулички…Теж, вже казав, що в мене дуже багато там хороших друзів. Тому я очікую зустрічі з ними.

-          Які плани у тебе на цю зиму? Коли йдеш у відпустку?

Я свою відпустку ще влітку використав (посміхається). Так що зараз у відпустку не піду. Приїду з туру, можливо день -два відпочину, і почну займатись вже новими справами. Щось планувати нове і працювати над новим.


-          Чи це буде пов’язане з музикою, чи, можливо, з іншою діяльністю?

Та звісно, звісно, що буде пов’язане з музикою.  Ну і от скоро буду випускати нову невеличку збірку, деякі старі композиції в новій обробці зі струнним квартетом; так само трошки нового додати. Так само ми тепер на цих концертах робимо живі записи. Будемо записувати концерти в Рівному і в Києві. Потім оберемо, який з них кращий, зробимо такий собі liveзапис концерту.


-          Як ви почали співпрацювати з Анною Бурою, новою скрипалькою, котра цього разу теж виступатиме разом з тобою і Роксоланою Пахолків(віолончель)?

Та нічого, подзвонили, запропонували, і поїхали(посміхається). Так, вона з Роксоланою вчилась разом ще з першого класу в музичній школі, потім в училищі, консерваторії. Ну і теж ми підбирали людину, котра б трошки прикрасила нашу музику. І їй це добре вдається.

Отож, в цю суботу (01.11), о 19:00 в домі «Перемога» заохочую вас зануритись у світ мелодійної неокласики від Єгора Грушина.

Розмову вів Станіслав Горохівський

Немає коментарів:

Дописати коментар