субота, 31 серпня 2019 р.

Куди подіти непотрібні книги в Тернополі?

Це питання постає, коли вдома назбирується купа книжок, які вже роками, а часом і десятиліттями, лише назбирують пил і займають корисний простір дому, який можна застосувати для чогось іншого. 
То що ж з ними робити, адже просто викинути книжку у сміття у книгоманів рука не підніметься.

Найперше – можна занести у бібліотеку. Наприклад, ту, що на вул. Лепкого, 6 (масив Сонячний), там від мене охоче прийняли близько 20-ти книг – всі, що приніс. До речі, у деяких тернопільських бібліотеках є окремі відділи “буккросингу” (тобто обміну книгами – я можу принести свою, а взамін беру почитати чиюсь). Є такі, наприклад, у обласній бібліотеці для молоді по вул. Нечая, 29 (Новий Світ) та в обласній універсальній науковій бібліотеці (бульвар Шевченка, 15). Знайдете ви полиці для такого обміну також у відомих рестораціях «Коза» і «Мамонт». 

        Наступна адреса – відома благодійна організація «Карітас». Там приймають майже усе і завжди, однак, за словами охоронця офісу ( на час мого візиту інших співробітників на місці не було) виключенням є література еротичного характеру. А щодо завжди, то книги справді навіть не у робочий час можна залишити тому ж охоронцю. Далі літературу передають потребуючим, зокрема, дітям, тому дитячі книги там завжди будуть не зайвими. 

        Ще один варіант – комісійний магазин ( в Тернополі такі є, зокрема, на проспекті Злуки і на першому поверсі центрального універмагу). До слова, там і придбати можна щось цікавеньке і недороге. Одну книжку, яку в Києві на Петрівці продають за 100-150 гривень, в одному з таких тернопільських магазинів я знайшов і купив за 25. Особливо багато там класичної літератури. Тепер ще декілька адрес. Станція юних техніків, що на Київській, охоче прийме у вас технічну літературу для дітей-підлітків, а також старі журнали про комп’ютери, телефони, іншу техніку, комп’ютерні ігри тощо. 

       Будуть вдячні за хороші книги також у шкільних книгозбірнях, дитячих будинках та Петриківському геріатричному будинку- інтернаті, а ще в лікарнях, де люди вимушені тривалий час лежати без діла. Але через санітарні норми доцільно попередньо перепитати представників адміністрації. Ну і нарешті рекомендую Всеукраїнську благодійну акцію «Книжка на Схід», чию сторінку можна знайти в мережі «Фейсбук».
Станіслав Горохівський, слухач «Школи сучасної журналістики»

http://pressclub.te.ua/куди-подіти-непотрібні-книги-в-терноп/

Немає коментарів:

Дописати коментар