пʼятниця, 10 жовтня 2014 р.

18 тактів розлуки

                Це було восени. В той період, коли школярі вже звикають до початку навчального року, а їхні батьки зодягаються в осінню депресію.

                Для Андрія перші дні жовтня завжди особливі. Це повітря, погода, ці думки… Він ніколи не обожнював осені до 20 років. Та зараз ця любов
прокинулась, і він, здавалося, купався у ній без останку.  Андрій прогулювався рідними вулицями свого спального району біля парку, і йому спадали на думки різні думки. Про життя. І про майбутнє життя. Його плани, які він будував 5 років тому – свій бізнес, фінансово забезпечене спокійне життя, подорожі, можливо сім’я. Згадувалось, те, про що він мріяв 2 роки тому – п’ятірко дітей, любляча жінка, сімейний затишок, і що Бог дасть. І, звісно, теперішні плани - … тут вже складніше.

Чи то все перемішалось докупи, і тепер він не міг розібрати, чи йому до вподоби сім’я зі всіма приналежними радостями і клопотами, чи, можливо бізнес (обов’язково свій), про який він марив ще раніше. Чи, імовірно, це вже ні те, ні інше, але щось нове, синтез всіх його бажань за попередні роки життя. Цікаве воно, буття-життя,  подумав Андрій, і вдихнув аромат свіжо-жовтневого повітря, яке п’янило його, наче вермут з абсентом.  Він знову згадав слова з розумних книг про планування свого часу, про покликання, про самореалізацію, про …  Словом, Андрієві закортіло подумати про свої тлінні клопоти, які здавались йому в той час абсолютно абсолютними. Але, окрім цього всього, він ненароком (а хоча хто його вже розбере) почав думати про Лесю, яка вже давно не гостювала в його хмарах. Та сьогодні, через  особливий аромат свіжо-паленого листя, та слабкість Андрія до осені і жіночої уваги, юнак отримав додаткове завдання для совісті, свідомості, і свого его.

В домінантсептакорді все значно простіше,  - подумав він. Жодних капризів, жодних звинувачень, розчарувань, а головне, - неприємних чи приємних сюрпризів. І не зрадить точно, цей септакорд, куди йому, він ж вірний твоїм пальцям і твоїй свідомості. Тільки не Леся. І тільки не останні 2 місяці, відколи вони розійшлись. Академічно. Блискавично. Холодно.
                

Немає коментарів:

Дописати коментар